Hjerneskada – en hoderystende podcast

I det stadig økende tilbudet av podcaster dukker det også opp flere interessante som løfter opp temaer som gjelder medlemmene i Personskadeforbundet LTN. En av disse er Podcasten til Irene J. Ahnéll og Jørn Lavoll.

I Podcast-serien, som skal lanseres i morgen den 3. november, lover de å ta for seg ulike aspekter og problemstillinger som følger i kjølvannet av alvorlig sykdom, skade eller ganske enkelt det å ha barn med spesielle behov.

Podcast-serien er finansiert av Stiftelsen Dam med Hjernerådet som søkerorganisasjon og med tilleggsstøtte fra Fritt Ord.

Foreldrerollen, systemet og engasjementet

Som tittelen på podcasten forteller, er fokuset særlig på barn som er rammet av en traumatisk hjerneskade.

Irene J. Ahnéll er en av initiativtakerne og skal selv delta i podcasten. I Personskadeforbundet LTN har vi tidligere intervjuet henne i forbindelse med et leserinnlegg stilet til den gang helsestatsråd Bernt Høie. I innlegget beskriver hun et system som ikke fungerer for datteren og de pårørende, og oppfordrer statsråden til å agere.

Høie valgte å svare med et innlegg i den samme avisen. Blant annet la han vekt på at han føler med familien og at slike historier er viktige fordi «systemet» kan lære av dem.

I følge Ahnéll var det mange ord, og snakk om prosesser, opptrappingsplaner, likeverd, helseplaner og sømløse overganger. Men lite eller ingen konkrete lovnader.

Ved å lage en slik podcast går altså Ahnéll videre i sitt engasjement og sin «systemkritikk» gjennom et nytt media.

Vi heier på nykomlingen og gleder oss til å høre innholdet. Om du er interessert, kan du lese mer om Podcasten – samt finne linker til poden, her.

Sideoversikt

Bli medlem

Du får tilsendt vårt medlemsmagasin 10 ganger i året. Ved å ringe sekretariatet på telefon 22 35 71 00 får du gratis rådgivning innen erstatningsspørsmål og bistand til valg av advokat, helse- og sosiale rettigheter og navrettigheter. Du vil også bl.a. få tilbud om ulike kurs, snakke med en likeperson, rabatter samt rimelig leie av våre leiligheter i Bulgaria.

© Personskadeforbundet LTN – Nettside av Fjellvann