Sjekk om det skjer noe i ditt lag!

Endelig, endelig – kan vi begynne å bevege oss som normalt igjen. For Personskadeforbundet LTN betyr det at sekretariatet i Hausmannsgate igjen er bemannet. I tillegg melder flere og flere lag inn gjennomførte aktiviteter, planer og juleavslutninger.

Her om dagen, snakket jeg med et medlem av forbundet. Hun sa følgende:

-Jeg føler at jeg har det som bjørnen. Etter å ha sovet inne i en hule i lang tid, kryper jeg sakte ut i dagslyset igjen. Det er litt brutalt og svir litt i øynene, men jeg er ferd med å venne meg til det.

Flere lag inviterer til juleavslutninger

Nylig melde både lagene på Nordvestlandet, Follo og Hedmark om juleavslutning. Også i Rogaland planlegges det avslutning i nyoppussede lokaler.

Det er altså all grunn til å glede seg ekstra til ukene fremover mot jul. Kanskje skjer det også noe i ditt lag.

På nasjonalt nivå er det straks duket for Landsmøte der delegater fra hele landet skal samles tre dager til ende. Det er veldig stas.

I tillegg arrangeres det smerteseminar på Gardermoen i begynnelsen av desember. Fysisk, altså.

-Det er veldig hyggelig at vi igjen er fysisk oppe og går, sier Eli Eiklid, styreleder for Personskadeforbundet LTN.

Hun mener at det har vært en krevende tid å lede forbundet på, selv om man på sett og vis har klart å opprettholde driften.

-Jeg tilhører selv et lokallag som jeg er aktiv i – og kjenner på hvor vanskelig det har vært å mobilisere og å holde motet oppe.

Bjørnen er våken

Mange kan kjenne seg igjen i bjørnemetaforen over. Det er litt brutalt at alt virker være som før. At man ikke lenger er oppfordret til meteren og munnbind i folkemengder rokker ved ryggmargrefleksene.

De siste ukene har norske helsemyndigheter gitt oss grønt lys for mer og mer åpning av landet vårt. Det har skjedd trinnvis og «kontrollert», og ifølge Folkehelseinstituttet har vi smitten under kontroll.

-Selv om vi på en måte føler oss friskmelde – vet vi at smitten er i samfunnet vårt. Det er derfor lurt å være på vakt. Bruk munnbind om du føler deg snufsete, og test deg dersom du tenker at forkjølelsen uroer deg, sier Eiklid.

Hun peker på at vi må være forsiktige og lojale overfor de som ikke har effekt av vaksinen – men også det faktum at enkelte blir syke selv om de er vaksinerte. Om man i tillegg har en underliggende sykdom er det skummelt.

Husk at pandemien ikke er over.

Sideoversikt