Har vokst opp med forbundet

En av de yngste deltakerne under årets frivillighetskonferanse var Anita Kalbakken (25). Hun kjenner imidlertid forbundet bedre enn de fleste.

-Faren min har vært aktiv i forbundet i hele mitt liv. Iallfall så lenge jeg kan huske, sier Anita.

-Det har liksom alltid vært snakk om møter, styreverv og aktiviteter i hjemmet vårt utenfor Skarnes.

 

Husker ikke så mye

Anita forteller at da hun var tre år gammel ble faren rammet av en ulykke. I en sving kjørte den mot kjørende bilen rett på bilen pappaen satt i. Deretter smalt det skikkelig.

-Jeg husker ikke noe særlig av hendelsen, men søsteren min – som da var 8 år – husker mye. Det eneste jeg erindrer er at jeg var på besøk på sykehuset og var inne på rommet der pappa lå i koma.

 

For mamma og resten av familien Kalbakken var dette starten på noen dramatiske uker. Først sa nemlig legene at det var alvorlig, og at det var store sjanser for at han ikke ville klare seg.

-Heldigvis gikk det bra, og nå har det gått hele 22 år siden ulykken, forteller Anita.

 

-Hvordan har det vært å vokse opp og å leve med en skadet pappa?

-Jeg har aldri tenkt på det – og jeg vet heller ikke om annet. Han er pappaen min, jobber 50 prosent og stiller alltid opp for meg.

 

Podcast og case

Det var særlig innlegget til Isabelle Engelhart om endring, Anita gledet seg til før konferansen.

-Jeg hører endel podcaster og har sansen for temaer som handler om livet, og hva som påvirker våre handlinger og tanker. Derfor ble jeg skikkelig glad da jeg så Isabelle som foredragsholder på programmet.

 

-Likte du foredraget?

-Ja, det gjorde jeg. Det er spennende dette med endring, men ikke enkelt.

 

-Hva annet tar du med deg fra konferansen?

-Jeg likte godt den delen med «caser» – der vi fikk innsikt i «hvem kan svare på hva»? Det ryddet både opp i roller og gav forståelse for forbundets rolle.

 

Ungdommens viktige stemme

Generalsekretær Ingeborg Dahl-Hilstad har vært tydelig på at ungdommen skal ha en plass i organisasjonen. Det har derfor vært et krav i forbindelse med påmeldingen til konferansen at et av medlemmene fra de ulike lagene måtte være et ungdomsmedlem.

-Det er viktig for Personskadeforbundet at ungdommen blir sett og føler seg velkommen hos oss som medlem. Vi har en egen ungdomsrepresentant i landsstyret som også under konferansen hadde egen sesjon med ungdoms deltagerne, avslutter Dahl-Hilstad.

Sideoversikt