Skolerettigheter for barn med funksjonsnedsettinger

Har du barn med funksjonsnedsettelse som skal begynne eller har begynt i grunnskolen, og lurer på hvilke rettigheter dere har? FFO, som Personskadeforbundet LTN er del av, har laget noen korte og fine animasjonsfilmer som kan hjelpe på veien.

Har du barn med funksjonsnedsettelse som skal begynne eller har begynt i grunnskolen, og lurer på hvilke rettigheter dere har? Her finner du korte animasjonsfilmer som kan hjelpe dere på veien.

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) har produsert fire animasjonsvideoer om rettighetene til barn med funksjonsnedsettelse i grunnskolealder. Prosjektet er støttet av Utdanningsdirektoratet.

De tre første filmene omhandler hvilke rettigheter barn i grunnskolealder har til tilrettelegging. Den siste handler om hva en universelt utformet skole vil bety for barnet.

Klikke her for å se filmene  (nederst etter teksten).

Under hver film finner du nyttige paragrafer som viser til hvordan loven underbygger rettigheter.

Animasjonsfilmene har som hensikt å opplyse foreldre som har barn med en funksjonsnedsettelse, som snart begynner på skolen og som er i grunnskolealder, om hvilke rettigheter de har.

Informasjonen og lovene som det henvises til i filmene er hentet ut fra en tidligere brosjyrer FFO har laget. Disse finner du her: Skolestart og Universell utforming av grunnskolen (rapport fra Unge Funksjonshemmede).

Sideoversikt