Å leve med smerter

Mange som har vært utsatt for en skade vil få langvarige smerter. Noen smerter vil aldri forsvinne, og du må lære deg å leve med smerten. Smerte kan være altoppslukende, og påvirker livet i stor grad. Det er derfor viktig å finne de tiltakene som hjelper akkurat deg, og det innebærer en lang rekke med prøving og feiling.

Smerte er individuelt, derfor vil også behandling av smerter være individuelt. Det krever en viss egeninnsats for å kartlegge hvilke muligheter som finnes, og hva som kan være riktig for den enkelte. Fysioterapi, trening, aktivitet, sol og kognitiv læring er blant tiltakene som kan redusere smerte. Smerte utløses også ofte ved stress, og reduksjon av stress kan redusere smertenivået. Forandring kan også fungere for noen for å redusere stress.

Mye smerte fører til en høyere forekomst av depresjon og angst. Derfor er det viktig å finne noen behandlingsløp eller tiltak som kan hjelpe deg med å takle smertene på en god måte, slik at de ikke blir altoppslukende i hverdagen. Det finnes flere smerteklinikker rundt om i landet som kan være en god start på veien til å finne ut av egen smerte.

Som medlem i Personskadeforbundet kan du snakke med noen som selv lever med smerter:

En person som tenker og en som ligger sliten over bordet

Som medlem får du:

Råd og veiledning

Tilpasset dine behov

Medlemsmagasin

4 ganger i året

Medlemsfordeler

Leie av leiligheter i Bulgaria

Fellesskap

Tilknytning til lokallag

Bli medlem

Ved å bli medlem bidrar du til at vi kan fortsette å bistå med råd og veiledning når ulykken først er ute, og forebygge at skader oppstår.

Du får tilgang på råd og veiledning fra kvalifiserte rådgivere innen økonomi, jus og helsebehandling. I tillegg kan du delta på kurs og arrangementer, snakke med likepersoner og møte andre i samme situasjon i ditt lokallag. Du vil motta magasinet vårt, Leve Med, 10 ganger i året og ha tilgang til å booke våre ferieleiligheter i Bulgaria.

Medlemskap koster 300 kr i året for enkeltperson/voksen.